gasthamnsguiden.blogg.se

Hej och välkommen! I den här bloggen får ni följa med mig på min resa genom Sverige när jag besöker alla Gästhamnsguidens klassificerade gästhamnar. Här får ni tips om gästhamnar och guldkorn runtomkring.

Tillbakablickar Tjörn

Publicerad 2013-12-13 11:46:00 i Allmänt

Nu när vi är inne i årets sista månad sitter jag här och drömmer mig tillbaka till sommarens äventyr, närmare bestämt i början av augusti då jag besökte västkusten och vackra Tjörn. Jag var här redan 2012, men det var ett par hamnar jag inte hann besöka då som istället fick ett besök i år.

 

Tjörnekalv

Bland annat gjorde jag ett besök på Tjörnekalv som har en lite gästhamn mitt emot Rönnäng brygga vid sydspetsen på Tjörn. Det finns ingen el på bryggan, men det är en väldigt charmig liten ö väl värt ett besök med sina promenadstråk och vackra natur. Kameran lämnade jag givetvis på fastlandet när vi tog båten över, men jag kan lova att det är vackert!

 

Björholmen

Tider förändras och samhällen utvecklas. Det här har Björholmens marina förstått. Från att en gång i tiden varit en vanlig marina har de nu utvecklats till gästhamn/hotell/restaurang/konferensanläggning/konsthall/café och ja säker mer där till.

 

Det är häftigt att se hur de har satsat på marinan med en egen sandstrand, helt fantastisk bastu vedeldad utomhusjacuzzi mm.

Som gäst i gästhamnen får du tänka på att elen är begränsad, det finns el att få men den ligger på 3-4 amper. I övrig har de allt att önska. En gourmetrestaurang omnämnd i 2011 års upplaga av White Guide med lokala fisk- och skaldjursrätter på menyn. Färska frallor och nybryggt kaffe på morgonen i caféet, eller varför inte slå till med ”marinans frukost buffé”

 

Mossholmen

Även på Mossholmen händer det minst sagt saker. Här kommer ett helt nytt bostadsområde växa fram. Längst ut på piren byggs det hus för fullt. En ny pir med lägenheter är också på gång. Kikar man in i butiken finns där information om planerna för området. Man kan även titta in på deras hemsida. I övrigt är Mossholmen en väldigt fin liten(i västkustmått mätt) hamn, med en levande marina så det finns hjälp att få om du får problem med båten.

 
Tänk vad tiden springer på, det känns som det var igår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexandra på Gästhamnsguiden

Mitt namn är Alexandra. I mitt jobb besöker jag alla Gästhamnsguidens över 420 klassificerade gästhamnar. 2012 besökte jag södra Sveriges hamnar. I år är det mellersta Sveriges gästhamnar som får besök.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela